lauantai 11. huhtikuuta 2015

11.4.2015 Revennyt haava

Heti alkuun varoitus herkimmille lukijoille, tekstin lopussa viimeinen (neljäs) kuva avonaisesta haavasta.

Tänään aamupäivällä Demi säntäsi pihalle innoissaan jonka yhteydessä haava ilmeisesti repesi, koska Demi oli sen jälkeen vaisu ja erilainen. Otettiin sukka pois ja haava oli revennyt. Lähdin heti Demin kanssa Turun Eläinsairaalan päivystykseen. Haavasta ei tullut yhtään verta, se oli vain kostea. Päästiin tosi nopeasti lääkärin vastaanotolle, vaikka eläinsairaalan päivä oli buukattu ihan täyteen. Lääkäri sanoi heti että haava on niin vaikeassa paikassa että sitä ei voi tikata, tai jos sen tikkaa se vain repeää aina uudelleen. Demi rauhoitettiin ja tyttö jäi sairaalaan tutkittavaksi kun minä palasin kotiin. 

Puolentoista tunnin päästä Demin sai hakea. Haavaa ei tosiaan oltu voitu tikata, eli Demin tassussa on nyt avohaava. Uloin sormi on aika turvonnut kun sitä taas sorkittiin. Haava oli puhdistettu ja tutkinnan jälkeen todettu ettei haavalle voi nyt tehdä mitään. Sitä puhdistetaan huolellisesti ja annetaan sille paljon ilmakylpyjä, kuitenkin niin ettei haava saa koskea mihinkään. Antibioottikuuri jatketaan tulehduksen ohjeiden mukaisesti loppuun. 

Ison kiitoksen haluan antaa Turun Eläinsairaalalle. Pääsimme tosiaan vastaanotolle supernopeasti vaikka oli täyttä, haavahan olisi tikattu välittömästi kasaan jos olisi voitu, mutta lääkäri uskoi että parasta on antaa haavan arpeutua umpeen. Kun Demi rauhoitettiin, olin itse sen verran pelästynyt koko repeytymästä etten muistanut taaskaan pyytää hoitajaa leikkaamaan Demin kynsiä, mutta onneksi ihana hoitohenkilökunta oli Demin kynnet leikannut. Yksi murehduksen aihe siis vähemmän.

Kun menin hakemaan Demiä, pyysin vielä hoitajalta isomman kaulurin kun pienemmällä Demi ylsi tassuun. Pienempi kauluri oli 15cm ja tämä isompi on 20cm. Heillä olisi ollut myös 17,5cm mutta ne olivat loppu. 

Demi on ollut melkein koko ajan sylissä tultuaan sairaalasta. Illalla pidettiin tassua juoksevan veden alla, jonka jälkeen se kuivattiin ja sitten oli ilmakylpyä tunnin verran. Sen jälkeen putsattiin haava betadinella, laitettiin Vetramil voide ja sitten tassu sai vielä hengitellä puolituntia ennen kuin laitettiin side taas paikalleen. Aamupäivällä sitten uusi ilmakylpy ja putsaus. Kuva haavasta on illalta, eikä haava ole enää niin pahan näköinen, onneksi, kuin oli ennen lääkäri käyntiä. 

Toivotaan nyt että arpi alkaa pian muodostua ja tassu saadaan pian kuntoon! Onneksi kasvain kuitenkin oli hyvänlaatuinen, joten sitä ei tarvi enää murehtia! 

...Ja ainiin, tänään sattui olemaan syntymäpäiväni, oli taas menoa ja meininkiä yhdelle päivälle. 

 Demi ja tassu pussissa pissalle menoa varten
 Demin mielestä uusi megafoni on liioittelua
 Turvonnut varvas
Avonainen haava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti