tiistai 31. maaliskuuta 2015

31.3.2015 Leikkaus onnistui!

Aamupäivällä vietiin Demi koirakissaklinikalle. Kirurgi tutki vielä tassua siltä varalta tarvitseeko koko varvas poistaa jossa patti on. Demi sai rauhoittavan pistoksen ja kiipesi sen jälkeen olkapäälleni turvaan. Kun rauhoittava lääke oli vaikuttanut, hoitaja tuli hakemaan Demiä. Sen jälkeen mentiin kotiin ja jäätiin odottamaan että Demin saisi hakea. 

Iltapäivällä mentiin hakemaan Demiä. Tyttö oli aika pöhnäinen kauluri päässään ja tassut siteillä kiedottuna. Varvasta ei ollut onneksi tarvinnut poistaa vaan kasvain oli saatu hyvin leikattua. Kotimatkan Demi oli sylissä viltti ympärillään. 

Kotiutumisohjeena Demi sai huomisesta alkaen särkylääkettä 3-5pvä ja silmätippoja 2 vuorokautta. 

"Demiltä poistettiin ihokasvain vasemman etujalan uloimman varpaan anturan vierestä. Kasvain lähetetään tutkittavaksi patologille. Mikäli kasvain on pahanlaatuinen, jatkotoimenpiteet (kt. varvasamputaatio) voi olla mahdollisesti edessä. Hyvänlaatuiselle kasvaimelle tämä leikkaus on riittävä. Koepala tulos lähetetään 2-3vko kuluessa jatkohoito-ohjeineen."

Tikkien poisto on ensi viikon loppupuolella ja siihen asti tassu pidetään sidottuna, side vaihdetaan päivittäin + jos se kastuu tai likaatuu. Demi ei pysty astumaan tassulla, mutta pääsee ihan näppärästi liikkumaan kolmella tassulla. Pissatkin Demi teki pihalle, tassun side suojattiin minicrip pussilla. Ruokaakin Demi jo söi illalla kun on niin pirteä, nappulat eivät kelvanneet kuten aavistelin jo ennen leikkausta ja oltiin ostettu sen takia herkkugeeli ruokaa :)
Heti kotona otettiin kauluri pois että Demin on helpompi olla, yöksi se laitetaan kyllä päälle ettei Demi pääse repimään siteitä ja nuolemaan haavaa. Yllättäen Demi ei ollut moksiskaan Hanista, vaan antoi Hanin tulla haistelemaan kaikessa rauhassa. Suurimman osan ajasta Demi on ollut sylissä lepäilemässä. 

Ollaan kyllä niin onnellisia että leikkaus onnistui ja kasvain on nyt saatu pois! Nyt vaan toivotaan hirmuisesti että kasvain oli hyvänlaatuinen! Parin viikon päästä saadaan siihen sitten vastaus.

 Patti kasvoi aika vauhdikkaasti, kuva patista ennen leikkausta
 Odotusaulassa Demi näki hevosia pihalla
 Kotiutunut potilas
 Sylistä syliin
 Hani haisteli tarkkaan kauluria pidelleen siteen
Toisessa tassussa oli kanyyli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti