maanantai 5. elokuuta 2013

3.8.2013 Turku KR ja 4.8.2013 Paimennuskoulutus :)

3.8.2013

Turku KR näyttely :)

Oltiin Luupää porukalla liikenteessä Turun KR näyttelyssä, paikalla oli Demi, Hani, Jekku, Pimu ja Ciba. Päivä oli erittäin onnistunut! Demi oli ekaa kertaa valio-luokassa ja sijoituskin tuli: Paras Narttu ja VSP!! :) Hanista sanottiin että on vähän pyylevä, aijai, täytyy taas hiukan vähentää Hanin ruoka-annosta. Luupäillä olikin ihan mahti päivä, paras narttu kehässä Luupäänartuille tuli kolmoisvoitto ja Jekku oli paras uros 2!! :) Onnea kaikille Luupäille! :) Pimu ja Jekku nappasi SERTit, erityisonnittelut heille :)

Tässä arvostelut:

Demi - VAL ERI, VAK1, SA, PN1, VSP
Erinomaisen tyyppinen. Hyvät mittasuhteet. Oikeanlainen pää ja ilme. Hyvä ylälinja. Oikeanlaiset kulmaukset, oikeanlainen liikehdintä ja turkki.

Hani -AVO EH, AVK4
Tyypillinen pää. Oikeanlainen kaula. Roached? ylälinja. Liian runsas. Liian kaarenevat kylkiluut. Hyvät kulmaukset. Liike tarvitsee enemmän pituutta. Oikeanlainen turkki.

Skipejä oli 10 ja tuomarina oli Delerue Pedro Sanches Portugalista :)

Meillä oli vielä kasvattaja luokka johon tulivat mukaan Demi, Pimu, Ciba ja Jekku. Anita sai KP:n kasvattaja luokassa. RYP (ryhmän paras) kasvattaja oli vasta iltapäivällä joten mentiin kahvittelemaan meille ja käytiin porukalla lenkillä lähimetsässä. Kuvattiin samalla palkinnoille päässeet :)

RYP kehässä ei päästy sijoille mutta kokemuksena ihan mahtava ja oppi paljon uutta :) Pilvi tuli esittämään Ciban ja samalla neuvoi meitä :) Paljon tuli opittua! :)

PN1, VSP :)

Näyttelyn jälkeen Pimu tuli meille hoitoon muutamaksi tunniksi, Pimu olikin tosi rauhallinen verrattuna Demiin ja Haniin :D. Käytiin grillailemassa Birgitin luona jossa tytöt sai namipiilopallot ja Demi sai valioitumisen johdosta varis-lelun :) Kotona tosin Hani omi variksen ja siitä tuli Hanin lohdutuspalkinto :D

4.8.2013

Paimennuskoulutus Somerolla :)

Lähdettiin sunnuntai aamuna kohti Someroa ja Schipperke kerhon järjestämää paimennuskoulutusta :) 
Tämä reissu tehtiin vähän Demiä ajatellen, Demi kun tykkää paimentaa meitäkin jos lenkillä lähdetään vähän kauemmas. Demi ylitti kyllä odotukset!! Demi meni tosi hyvin jo heti ekalla kerralla kun pääsi lampaille! Demi haki laumasta lähteneet lampaat hallitusti takaisin. Olin siinä hetken itsekin ihmeissäni että Demi on niin hyvä paimen :D
 Demi
Demi haki eksyneet lampaat takaisin

Hanikin yllätti tosi iloisesti, koska lähinnä oltiin ajateltu että Hani etsii lähimmän lampaan kakka kasan ja alkaa kieriä siinä :D Hani kyllä kävi maistamassa lamposen kakkaa mutta keskittyi tosi hyvin paimentamiseen. Hani oli jopa liian innokas ja meni liian lähelle lampaiden jalkoja, Hania piti vähän jarrutella ettei jää jalkoihin. 
 Myös Hani haki eksyneet lampaat takaisin laumaan
Hani the Hillbilly työssä :D

Tytöt pääsi kolme kertaa lampaille ja kolmannella kerralla alkoi huomata jo että kuumuus alkoi painaa. Aurinko porotti täydeltä taivaalta. Tytöt oli kyllä suurimman osan aikaa varjossa vesikupin äärellä, mutta paimennus oli kuitenkin aika rankkaa helteellä. Molemmat tytöt jaksoi silti painaa viimeiseen kertaan asti ja molemmille saatiin hyvä lopetus tehtyä :) 

Ihan mahtava kokemus!! Ja tosiaan oli mukava yllätys että molemmista tytöistä kuoriutui noin hyvät paimenkoirat esille kun mentiin lampaille :) Niinkuin ohjaaja sanoi, kaikilla koirilla sitä paimennusviettiä ei ole. Tänä kesänä on kyllä nähnyt meidän tytöistä uusia puolia ja päässyt kokemaan paljon yhdessä niiden kanssa :) Ja miksipä ei touhuttaisi tyttöjen kanssa niin paljon, on Demi ja Hani mulle ja Jesselle kuitenkin tärkeintä maailmassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti