lauantai 1. lokakuuta 2011

1.10.2011 Rankka rokotus



Eilen Hani kävi rokotuksella. Aika oli 18:45 mutta mentiin vähän ajoissa kun Hani on ensi kertalainen niin piti täyttää jotain lappuja. Sen lisäksi lääkäri oli vartin myöhässä eli jouduttiin odottamaan 25min ennen kuin päästiin vastaanotolle. Hani oli aika kauhuissaan kun lääkäri tutki, se oli korvat luimussa ja tuijotti minua sen näköisenä että: "äiti mä en halua". Lääkäri oli tosi hellävarainen kyllä, Hani vaan ei tykännyt. Hampaat Hani näytti vaikka ensin vähän taisteli vastaan, ei kiljunut eikä yrittänyt näykkiä :) Piikin aikaan Jessekin tuli auttamaan ja hirmuinen lässytys piti olla niin Hani antoi antaa rokotteen. Heti piikityksen jälkeen Hani väsähti. Tietty oltiin oudossa ympäristössä ensin melkein puoli tuntia odotettu ja sitten kopeloidaan ja sitten vielä piikitetään.

Tultiin kotiin ja Demi oli huolesta soikeana. Demi ei tervehtinyt meitä vaan ryntäsi Hanin luo ja totta kai Hani haisi oudolta ja lääkkeeltä. Demi oli koko ajan katsomassa että mitä te teitte Hanille. Hani oli koko ajan aika vaisu, se ei leikkinyt vaikka Demi vähän yritti. Ruokaa Hani söi.

Hani ripuloi sisälle puoli 8 aikaan illalla. Löydettiin vähän myöhemmin myös oksennus keittiöstä, oli noin kahdeksan aikaan oksentanut iltaruuan pois. Menin koirien kanssa ysin aikaan nukkumaan. Ekan kerran heräsin 22:40 kun Hani oksensi, äkkiä ylös ja siivoamaan. Rapsuttelin Hania ennen kuin mentiin taas nukkumaan koska Hani oli aika allapäin ja Demi oli huolissaan. Seuraavan kerran 00:35 tuli oksennus. Oksennusten jälkeen aina siivottiin, lässyteltiin Hania ja annettiin kuivattu kana herkkupala että Hanu saisi vähän pahaa makua suusta pois. Seuraava oksennus 01:30, sen jälkeen ei enää kanapalakaan maistunut :(

Kello 01:45 uusi oksennus, sitten nousin tekemään Hanille lihaliemivettä kun Hani ei enää tavallista vettä suostunut juomaan. Pistin kuppiin vettä ja pienen nokareen lihaliemikuutiosta, että veteen tuli makua. Hani joi tosi vähän, Demi olisi hörpännyt koko astian jos olisin antanut :D
Seuraava oksennus tuli 03:15, sitten nousin ylös ja tein leirin keittiöön Hanin kanssa. Onneksi ollaan tyhjennetty koko keittiö kalusteista joten se oli "turvallista aluetta". Levitin patjan lattialle ja hain Hanille pari makuualustaa. Yritin tarjota taas lihaliemivettä mutta Hani ei halunnut juoda. Sitten tuli taas oksennus 03:25. Siivottuani taas sen, petasin patjan ja etsin eläinlääkärin päivystysnumeron. Soitin päivystykseen varmuuden vuoksi. Hani ei ollut mitenkään veltto, vain alakuloinen. Päivystyksessä sanottiin että normaalia rokotuksen jälkeen mutta jos pitkään jatkuu tai koira muuttuu käytökseltään huonompaan niin sitten voisi mennä. Kehottivat aamulla hakemaan koirien maitohappobakteereita kun kuitenkin oli oksentanut jo 7 kertaa. Pari kertaa oksensi ruokaa mutta loput kerrat oli pelkkää vatsahappoa. Neljältä aloin syöttää Hanille teelusikalla lihaliemivettä. Hani joi, mutta sekin vaati aikamoista suostuttelua. Kun Hani oli viitisen teelusikallista juonut, se ei enää halunnut. Menin patjalle nukkumaan ja Hani vähän kysyvän näköisenä tuli patjan reunalle. Nostin sitä pepusta sen verran että pääsi patjalle ja käreptyi kainalooni.

Siinä me maattiin keittiönlattialla patjalla, peitto päällä, pää tyynyllä, katseltiin ikkunasta taivaan tähtiä ja haistiin oksennukselta. Hani nukahti pian kun silittelin sitä.
Heräsin 7:30 siihen kun oikea kämmeneni oli aivan tunnoton, olin nukkunut jotenkin solmussa varmaan. Hanikin raotti silmiään ja alkoi maiskuttaa naama vinossa kun totta kai suussa maistui oksennus. Nappuloita tarjosin kupista, ei käynyt, eikä lihaliemivesi. Sitten otin pari pientä siivua juustoa ja ne kelpasi. Ruokahalu heräsi ja nappulatkin kelpasivat kun yksi kerrallaan niitä kädestä annoin. Ja vesi kelpasi vain teelusikalla annettuna. Hani söi ja joi ihan hyvin, mutta tuli hyvin äkkiä täyteen. Mentiin takaisin nukkumaan patjalle. Herättiin puoli 10 seuraavaksi kun Jesse ja Demi heräsivät. Demi oli taas aivan huolissaan, kun eihän Demi tiennyt minne oltiin keskellä yötä hävitty. Demi tutki keittiötä ja haistoi kyllä oksennuksen.

Jesse lähti viemään koiria ulos ja itse menin suihkuun. Hani oli ulkona kakannut sellaisen ripulin että kuului ääni ja ripuli lähes suihkusi pyllystä ulos kun oli niin löysää. Hani itsekin ihmetteli mikä se oli. Myös pissat Hani teki. Kun Jesse tuli taas ylös, otin Hanin suihkuun ja pesin sen. Hani alkoi olla taas jo oma itsensä, yritti kovin saada Demiäkin leikkiin mutta Demi ei innostunut. Kello 10:10 Demikin sitten oksensi. Liekö ollut stressistä kun pikkusisko oli niin pipinä. Sen jälkeen Demi on ollut ihan normaali, ei ole alakuloinen tai muuta, mutta nyt lähdetään apteekkiin hakemaan niitä koirien maitohappobakteereita niin saadaan kaikkien mahat rauhoitettua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti