tiistai 3. heinäkuuta 2018

3.7.2018 Arjen touhuja

Hampaiden harjaus

Kun Hani sai hammasröntgenistä puhtaat paperit vaikka aiemmin on ollut parodontiittia, aloin harjailla Deminkin hampaita. Hanin hampaita olen harjaillut jo pari vuotta, mutta Demillä on aina ollut tosi hyvä hammaslaatu eikä Demillä ole koskaan jouduttu poistamaan hammaskiveä. Mutta kun ikää karttuu niin voihan siihenkin tulla muutoksia. 
Alkuun Demi oli ihan tyrmistynyt siitä että harjasin tytön hampaat. Demillä oli jo valmiina hammasharja koska satunnaisesti olen Deminkin hampaita harjannut. Nyt siitä tuli päivittäinen tapa. Viikossa Demi kuitenkin tottui hyvin jo harjaukseen ja vaikka vielä Demistä täytyy pitää kiinni ettei livahda tilanteesta pois, Demi kyllä jo nuoleskelee huuliaan kun tietää että kohta saa kananmakuista hammastahnaa :D

Demi ja Hani, kera hammasharjojensa ja uusien luiden

Puruluiden vaihto

Jokin aika sitten netissä oli keskustelua ja artikkeleita siitä että Kiinassa tuotetuilla koirien luilla/herkuilla joissa on kanaa on jonkinlainen yhteys munuaisten vajaatoimintaan. Pari artikkelia tästä luin ja luut joita ollaan yleensä käytetty ovat usein juurikin Kiinasta. Ilman sen suurempaa dramatiikkaa päätettiin että ostetaan jatkossa tytöille vain Suomalaisia luita, ihan senkin takia että tuetaan Suomalaista koiran herkku merkkiä ja ainakin sitten tiedetään tarkkaan mistä luut ovat peräisin. RAUHilta löytyikin meidän tyttöille maistuva nahkakäärö jossa on kuivattua kanaa sisällä :) Demi kun on tosi kranttu luiden suhteen oli kiva että löydettiin maistuva vaihtoehto Suomalaisesta valikoimasta :) 

Mätsärissä fiilistelyä

Käytiin Demin kanssa mätsärissä. Punainen nauha tuli mutta jatkosijoille ei päästy. Tärkeintä Demille on se näyttelyfiilis kun pääsee kehään. Demi kun nauttii kehässä olosta :) 

Demi mätsärissä

Koiratanssi fiiliksiä

Hanin kanssa ollaan kehitetty uusi hauska koreografia Freestyleen. Täytyy myöntää, että kun oltiin Hanin sairasloman myötä kuukauden tauolla treenaamisesta ja sitten parin viikon treenaamisella mentiin kisoihin, tuli kisoissa sellainen fiilis että olipas se elo kepeää ilman kisajännitystä :D Kisoissa jännittää AINA, oli kisannut kuinka paljon vain. Joten hetkellisesti kisojen jälkeen oli sellainen fiilis että mitäpä jos ei kisattaisi vähään aikaan. No, kesällä ei ole kisoja joten joka tapauksessa tähän väliin tulee parin kuukauden kisatauko, treenit jatkuu toki. Freestylessa oltiin jotenkin häviksissä että mikä on meidän kisakoreo. Vaikka Hanin motivaatio oli läpi katosta, oma motivaatio oli vähän alamäessä.

Mutta sitten.... Ihan puskista, sain idean uudesta Freestylekoreosta, johon mulla on jo esiintymisvaatteet valmiina koska olin ostanut ne jokin aika sitten kirppikseltä fiiliksillä "ihan vaan koska halvalla sai hyvät" ja "ei sitä koskaan tiedä jos otetaan joskus tätä teemaa koiratanssiin" :D Musiikkikin tuli heti mieleen ja tämä on nyt sitten niitä koreoita jotka ovat syntyneet kuin itsestään :) Hani ei ole vielä kertaakaan tehnyt koreota kokonaan ja osa liikkeistä täytyy vielä hioa kisakuntoon, mutta nyt kun seuraaviin kisoihin on aikaa, otetaan uuden koreon opettelu ihan step-by-step jotta saataisiin siitä mahdollisimman sujuva :)

Uutta liikettäkin ollaan Hanin kanssa alettu treenata. Siinä Hani nostaa takatassunsa esineen päälle :) Hyvin on Hani päässyt siinä jo alkuun :) Hanin kanssa on kyllä ihan huikeaa treenata koska Hanin motivaatio oppia ja tehdä on ihan uskomattoman hieno! :) 

Uuden äärellä :)

Howdy folks! Hetken kun maltatte odottaa niin pääsette näkemään kun laitetaan jalalla koreasti lännen tyyliin

Steriloinnin jälkeistä elämää

Siinä missä Demi tuli vähän ahneemmaksi steriloinnin jälkeen, Hanissa on nähtävissä yllättäen päinvastaisia muutoksia. Hani, joka on aina ollut hyvin ahne, erottelee nykyään pillerin lihapullan seasta ja sylkee sen pois! Annan tytöille aina joskus biotinia ja Hani todella maistelee lihapullaansa jossa biotin on sisällä, erottelee sen ja sylkäisee pois. Ennen Hani on vain syönyt kaiken tuskin edes maistamatta mikä se oli. Tässä asiassa kävi myös onni onnettomuudessa kun Lenniltä putosi suklaan pala suoraan Hanin eteen. Ennen Hani olisi varmaan nielaissut sen suoriltaan, mutta Hani nuolaisi suklaata ja otti sen rauhallisesti suuhunsa, kuitenkaan pureskelematta sitä mutta sitten olin jo paikalla ja pyysin Hania irrottamaan suklaasta ja Hani irrotti. 

Hanilla on ollut haistelu aina isoin kompastuskivi koiratanssissa ja ennen sterkkausta vähän jännitin sitä että jos Hani vielä paljon ahneemmaksi muuttuu, ei kisoissa muuta tehdäkkään kuin haistella namien perässä. Mutta olisiko nyt sitten muutos ollutkin parempaan suuntaan. Liedon kisoissa Hani ei juurikaan haistellut, mutta toki yksien kisojen perusteella ei voi sanoa juuta eikä jaata puoleen tai toiseen, joten innolla jään odottamaan ja seurailemaan miten kisoissa jatkossa menee. Treeni-intoa Hanilla on nyt vaikka muille jakaa, toki treenitauko on varmasti vaikuttanut siihen :)

Joka tapauksessa kaikkein parasta ja ihaninta on se että leikkaus meni hyvin ja Hani parani siitä nopeasti! :) Leikkaushaava on niin siisti että sitä saa oikein etsiskellä Hanin masusta :)

Hani ja masu :)

Namipiiloja! Namipiiloja everywhere!

Ollaan lomailtu ja tytöt ovat saaneet lähes päivittäin ison kasan namipiiloja ratkottavakseen. Demillä ja Hanilla on molemmilla ihan oma tyylinsä ratkoa piiloja. Demi heittelee isosti lelua muutaman kerran ja jos namia ei sillä heru, Demi siirtyy heittelemään seuraavaa lelua :D Hani käy hakemassa aina yhden lelun ja kipittää sen kanssa esim. sohvalle ja ratkoo yhden lelun kerrallaan. Hani jaksaa yrittää pitkään vaikka namia ei heti tulisikaan :) 

Kasa valmiina ratkottavaksi

Näyttelypohdintaa

Demi teki toukokuussa hienon paluun näyttelykehiin. Heinäkuussa ei olla menossa näyttelyihin mutta elokuussa startataan taas :) Alkuun oli ajatus että käydään tänä vuonna vain parissa lähinäyttelyssä, kuitenkin pari näyttelyä pyöri mielessä että pitäisikö ilmoittautua. No, pari ilmoa on nyt pistetty menemään enemmän kuin oli alunperin tarkoitus mutta kiva päästä Demin kanssa taas näyttelyihin :) Suomen rajojen sisäpuolella pysytään kuitenkin, toistaiseksi :D

Hani ja Demi valmistautuu sopivan rennolla otteella tuleviin kisoihin ja näyttelyihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti