sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

20.3.2016 Raision epäviralliset koiratanssikisat

Tänään oli niin kertakaikkisen tanssin täytteinen päivä että toista tuskin vähään aikaan tulee :) Tahtitassut järjesti Raisiossa koiratanssin möllikisat. Luokkia oli perinteisten luokkien lisäksi ryhmä ja improvisaatio. Demi ja Hani osallistuivat molemmat ALO luokkaan, lisäksi oltiin ryhmäkisassa ja Hani oli vielä improvisaatiossa. Vähän harmittaa etten Demiä improon ilmoittanut, mutta epäilin että Demiltä loppuu kiinnostus. Demillä sitten sattui olemaan todella hyvä päivä ja tytöllä olisi riittänyt paukkuja improonkin, mutta ei siihen nyt sitten päässyt. 

Olin talkoolaisena kisoissa ja mentiin tyttöjen kanssa hallille jo aamusella puoli 10. Kisahallina oli siis DoXX areena, eli meidän oma treenihalli :) Kisat alkoivat startti- ja mölliluokilla. Startti luokassa kisasi kaksi schipperkeä: Sinttu ja Rilla! :) Ihan mahtavaa nähdä muitakin koiratanssia harrastavia schipperkejä! :) He sijoittuivat hienosti, Rilla voitti starttiluokan ja Sinttu oli toinen! :) Onnea!

Demi ja Hani haistelivat molemmat tänään kehässä normaalia enemmän. Möllikisoissa palkkaus on sallittua joten sain kuitenkin tytöt takaisin namien avulla. Tuo erityinen haistelu saattoi kyllä johtua siitä että siellä maassa oli tietty nameja pyörinyt kun palkkaus on sallittua. 
Hani voitti ALO luokan ja Demi oli kolmas!! :) Tässä arvostelut, tuomari Sanna Lipponen:

Hani ALO 1.
"En pysty kirjoittamaan, kädet tärisee ja tippa tulee linssiin. Aivan mahdottoman kaunis ohjelma. Hienosti mietitty koreografia ja ohjaajan liikkuminen, käsiohjaukset hyvin piilotettu. Musiikkia käytetty hyvin, tempovaihteluja. Hyvänmittainen ohjelma. Loppu vaikuttava kun hyppäsikin selkään. Alun staattinen liike hankala (liian pitkä), motivaatio katoaa. Paljon kehätreeniä, että nenä ei saa mennä maahan. Kontaktitreeniä"

Demi ALO 3.
"Huippuhauska :) Iloinen vauhdikas ohjelma, koira kivasti mukana. Häiriötreenejä. Kiva idea ohjelmalla. Kivan mittainen ohjelma, jossa rekvisiitta käytetty monipuolisesti. Ohjaaja mieletön esiintyjä ja niin iloinen. Nuuskuttelutaipumusta näyttäisi olevan, joten panosta siihen, että kun kehässä ollaan, niin siinä ollaan niin lyhyitä aikoja ja niin motivoivasti, ettei nenä vie. Jos vie niin puutu heti"

Ryhmäkisaan vähän epäilin osallistunko, mutta onneksi osallistuttiin. 
Ryhmäkisassa siis idea se, että kehässä on enemmän jalkoja/tassuja kuin 6. Itse esiinnyin niin että ohjasin yksin molempia tyttöjä. Koitin ottaa mukaan vähän haastavampia liikkeitä niin että tytöt tekevät erijuttuja samaan aikaan. Olinkin todella ylpeä tytöistä kun ne menivät esityksen kuin unelma! Treeneissä ei kertaakaan olla saatu esitystä menemään noin täydellisesti kuin kisoissa! Itsekin oikein huomasin miten hyvin tytöt pelaa yhteen :) On ne mahtavia koiria!! :)
Tuomarin sanoin, meidän ryhmä "Team Luupäät" voitti ylivoimaisesti ryhmäkisan :) Ryhmäkisassa kisasi neljä ryhmää. Oon kyllä niin ylpeä tytöistä. Ajattelin että tuleeko ryhmäesityksestä yhtään mitään, mutta saatiin koottua hieno esitys joka saatiin sitten esitettyäkin onnistuneesti :) Arvostelu, tuomari Hanna Maines:

Team Luupäät Ryhmä 1.
"-Rohkeaa tehdä yksin kahden koiran kanssa, ohjaaja liikkui kauniisti. 
-Upea aloitus ja meno jatkui yhtä hienona läpi ohjelman
-Hienosti mietitty ja toteutettu yhteisiä liikkeitä ja etenkin ne, joissa koirat tekivät eri liikkeitä samanaikaisesti (vasten + kierto) olivat superhienoja. 
-Tämä on teidän laji!"

Improvisaatioon Hani oli ilmottu kaksi kertaa, siihen sai osallistua useamman kerran. Vähän tosiaan harmittaa etten Demiä ilmonut, mutta Demillä se on päivästä kiinni olisiko viitsinyt enää tehdä, tänään Demi olisi viitsinyt. Ensimmäinen Hanin impro meni kappaleen mukaan jota en ollut koskaan kuullutkaan. Toinen impro musiikki olikin tuttu ja siihen saatiin hyvin tanssittua kun tiesi mitä musiikissa on tulossa :) Hani olikin toisella esityksellään impro kisan kakkonen! Arvostelu, tuomari Sanna Lipponen:

Hani improvisaatio (eka impro)
"Hieno eläytyminen ohjaajalta :) Musiikin käyttö ++"

Hani improvisaatio (toinen impro) sija 2.
"Tolla tekemisellä ette oo kyllä enää mikään aloitteleva pari! Tosi upeaa. Mieletön ohjaaja"

Porukka kisoissa oli ihan parasta! Demi sai kovasti kehuja ALO luokan ohjelmastaan ja se oli nimenomaan nyt kokeilussa, että onko se Demille sopiva ohjelma. Ja kyllä on :) Sen olen kehitellyt nimenomaan täysin Demiä kuunnellen. Hanille kun voi opettaa niin paljon uutta ja Hani tykkää useimmista liikkeistä. Demillä taas on paljon liikkeitä joita Demi ei halua tehdä (kuten pujottelu, koska joutuisi menemään altani) ja Demi on hitaampi oppimaan uusia liikkeitä. Mutta nyt Demillä on ohjelma joka on niin Demin näköinen kuin voi vain olla :) Sillä jatkamme siis kisaamista :) Myös Hani jatkaa kisaamista tällä ohjelmalla millä kisattiin möllikisoissa. 

Ryhmäkisa oli kyllä päivän huippuhetki, Demi, Hani ja minä pelattiin niin saumattomasti yhteen. Ei meillä kyllä täydellisempiä koiria voisi olla :) 

Kisojen jälkeen oli vielä Tahtitassujen vuosikokous. Olen ollut ihan rivijäsenenä Tahtitassuissa, mutta nyt minut on valittu hallituksen jäseneksi :) 

Kiitokset päivästä järjestäjille, tuomareille, kaikille ihanille kisaajille, isovanhemmilleni jotka kävivät kannustamassa meitä ALO luokassa ja Elinalle joka kävi kannustamassa ryhmäkisassa :) Ja kiitos Demille ja Hanille, on ne huikeita koiria :)

Demi ja Hani ryhmäkisaan sonnustaututeena :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti