maanantai 17. elokuuta 2015

16.8.2015 RUOTSI, Eskilstuna KR

Lauantai-iltana lähdettiin laivalla Ruotsiin. Hani oli ekaa kertaa laivalla ja autokannella Hania vähän jännitti, vaikka Hani otettiin suoraa autosta syliin ja kannettiin sisään. Hytissä Hani ensin tutki paikat tarkasti ja sen jälkeen Hansu sai ihme hepulin :D Hani oli kuin pikku pentu ja heilutti häntääntä innokkaana :) Demi otti laivailun taas hyvin rennosti. Kun lähdimme hytistä syömään, Hani muutaman kerran haukahti, mutta sen jälkeen oli hiljaa. Hani oli niin innoissaan laivalla olosta, ettei tyttö meinannut mennä nukkumaan vaan pomppi Jessen päällä ja vaati rapsutuksia :D Lopulta Hansu väsähti nukkumaan :)

Aikaisin aamulla laiva saapui Tukholmaan ja meillä oli 3 tuntia aikaa mennä Eskilstunaan. Ajoaika oli noin 1,5h joten ehdimme hyvin pysähtyä aamiaiselle ja lenkittämään tytöt. Näyttelyalue oli todella siisti ja kehät sijaitsivat nurmikentällä. Menimme oman kehämme viereen ja laitoimme tuolit ja tyttöjen häkin leiriksi.
Hanin kanssa menin muutaman kerran harjoittelemaan kävelyä ennen kehää ja kiertelimme tyttöjen kanssa näyttelyaluetta. Skipit olivat ensimmäisenä kehässä. Tuomarina oli ruotsalainen Jahn Stääv. Kun ensimmäinen uros astui kehään, otin Hanin häkistä ja treenattiin vielä kävelyä. Pian olikin Hansun vuoro astua kehään. AVO-luokassa oli Hani ja ruotsalainen narttu. Hani voitti luokkansa ja sai SA:n. Sitten oli Demin vuoro. Demikin sai SA:n ja oli luokkansa ykkönen. 
Paras narttu kehässä olivat Hani, AVO-luokassa kakkoseksi tullut narttu ja Demi. Jesse meni Hanin kanssa ja minä Demin. Tuomari juoksutti koiria TODELLA paljon, yhdessä ja yksitellen. Sitten tuomari kysyi puhunko Ruotsia. Vastasin että vähän mutta paremmin englantia. Tuomari sanoi että on todella pahoillaan, mutta hän muuttaa omaa päätöstään avo-luokan nartuista. Tämä ruotsalainen narttu oli avo-luokan aikana kävellyt maata nuuhkien ja vain hetkittäin hyvin, mutta nyt PN kehässä se käveli erinomaisesti. Tuomari ei ollut koko uransa aikana koskaan tehnyt ennen tällaista päätöstä, että PN-kehässä siirtää luokassaan alemmaksi sijoittuneen koiran luokkavoittajan edelle. Hän oli kovin pahoillaan mutta ymmärsin hyvin tilanteen ja tiedän hyvin etteivät koirat aina käyttäydy heti kehään mentyään välttämättä parhaiten. 
Sen jälkeen tuomari vielä kovaan ääneen Ruotsiksi kysyi yleisöltä että ymmärsivätkö kaikki tilanteen ja selitti vielä Ruotsiksi saman. Siinä alkoi jo itse miettiä että taitaa tuomari sijoittaa sen ruotsalaisen kärkeen koska niin kovin pahoillaan oli Hanin siirrosta. Mutta selitettyään tilanteen Ruotsiksi, tuomari osoitti minua ja sanoi "Championat första"!! Hetki meni että tajusin että kyllä, Demiä tuomari nyt tarkoitti! Nostin Demin syliin ja kipitettiin ykköspaikalle, Demi sai noin sata pusua kolmen metrin matkalla :D Huikea fiilis!! Kehätoimitsijat olivat tosi iloisia meidän puolesta, kovasti onnittelivat kun saivat antaa Demille SERTin ja Ruotsin Muotovalio ruusukkeen. Melkein meinasi unohtua että mennään vielä ROP-kehään, mutta onneksi Jesse oli ajan tasalla. Paras uros oli komea veteraani ja ROPpi menikin sille. Demi oli VSP ja se sopi meille oikein hyvin, ei oltaisi jäätykkään RYP kehille. 

Hani AVO ERI, AVK1, SA, PN3
Demi VAL ERI, VAK1, SA, PN1, SERT, VSP, SE MVA

Info kojusta sai mennä vielä hakemaan palkinnon valioitumisesta. Siellä ei ollutkaan pokaaleja, vaan erilaisia tavaroita. Päätimme ottaa Lennille koirapehmolelun. Pehmohauvalla on pystyt korvat ja kippura häntä, sen lisäksi se on musta, joten melkein kuin schipperke :D

Matkasimme takaisin Tukholmaan, matkalla pysähdyimme ostoskeskuksessa missä auton sai hyvin parkkihalliin viileään. Kävimme syömässä ja kierreltyämme jonkin aikaa, jatkoimme matkaa. Olimme jo valmiiksi suunnitelleet että käymme Ruotsin historiallisessa museossa, joten löydettyämme autolle hyvän varjopaikan, veimme tytöt kävelylle ja sen jälkeen suuntasimme museoon. Siellä vierähti pari tuntia, aiheena oli Viikingit, joka kiinnosti meitä molempia. Museon jälkeen menimme rantaan kävelemään tyttöjen kanssa. 

Kun pääsimme laivaan, Hansu oli taas hytissä ihan innoissaan :D Molemmat olivat selvästi kyllä väsyneitä reissusta. Uni tulikin paljon helpommin kuin menomatkalla. 

Huikea reissu taas kerran!! Meidän osalta näyttelykesä on saatu nyt päätökseen, näyttelykehille palaamme vasta loppuvuodesta :) 

 Hani ja Demi
 Hani

 Demi ja Gorilla
 Hani
 Demi ja Hani
 Demi ja Hani
 Museossa
 Hani
Hani ja Demi
Demi, SE MVA
Pehmokoira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti