perjantai 13. syyskuuta 2013

14.9.2013 Mejää ja Doboilua

Oltiin viikko sitten mökillä. Päästiin tekemään sinne Hanille ensimmäinen "virallinen" mejä harjoitus. Jälki oli siis 12tuntia vanha kun Hani pääsi sitä suorittamaan. Matka tosin ei ollut kilometriä, harjoitellaan lyhyemmillä ja pidennetään matkaa vähitellen. Tosin, Hanu olisi voinut mennä jäljen perässä vaikka 2km :D Niin vauhdilla mentiin! Alkuun Hani haisteli pitkään ampumapaikkaa mutta kun sai kirsuunsa jäljen suunnan, sitten lähdettiin remmi suorana :D Demikin pääsi katsomaan jälkeä Hanun suoritettua tehtävä onnistuneesti mutta Demi juoksenteli jälkeä väärään suuntaan, vaihtoi suuntaa ja lähti jäljeltä pois :D Mejä onkin enemmän Hanulle sopiva kiva kesäharraste :)


Tänään aamulla doboiltiin taas pitkästä aikaa, en oikein alkuun keksinyt mitä kivaa tyttöjen kanssa kokeilisi pallolla. Ajatus lähtikin siitä kun pidin huoneen ovea auki ja molemmat tytöt pyöri pallon ympärillä. Yleensä kun doboillaan, toinen on suljetun oven takana odottamassa vuoroaan, mutta koska tämä aiheuttaa aina itku kohtauksia siltä joka odottaa, olin jättänyt oven auki ettei turhaa itkua tulisi ennen kuin doboilu on edes aloitettu. Päätin kokeilla double doboilua :D Tällaista termiä ei olekkaan muuta kuin keksin sen tänään aamulla :D Toki tämä vaatii erityistä varovaisuutta, eikä saa kokeilla mitään kovin vaikeaa ettei käy vahinkoa. Ja harjoitus täytyy tietenkin valita koirien perusteella. Tässä harjoituksessa teinkin niin että Hani tuli pallolle istumaan ja Demi nousi etutassuilla nojaamaan Hanin pepun viereen. Tämä vaatii myös ohjaajalta aikamoista keskittymistä, pitää keskittyä pitämään pallo paikallaan, ohjaamaan pallolla olevaa koiraa sekä ohjaamaan puoliksi maassa olevaa koiraa :D
Hanulla ei ole malttia pysyä maassa, joten jos Demi olisi istunut pallolla, Hanu olisi väkisin yrittänyt hypätä Demin viereen ja sitten olisi molemmat pudonneet pallolta pois. Demi kun taas kuuntelee paremmin käskyjä (iän tuoma viisaus :D), Demi kuuntelee että käsken sen vain nostaa etutassut pallolle, enkä hypätä siihen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti