keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

17.7.2013 Blogin päivitys

Taas on jäänyt kirjoittelu.. (tai no, vähän yli viikoksi) 

Kuulimme viime viikolla ison suru-uutisen, tätini koira Viima oli lähtenyt koirien taivaaseen :( Viima oli ihana, hyvin leikkimielinen ja täysin turhia murehtimaton pikku barbet. Viima säilyy aina muistoissamme juuri niin rakastettavana pikku koirana kuin hän olikin. 







12.7.2013

Kävimme tyttöjen kanssa karhutestissä. Siinä siis koira kohtaa täytetyn karhun joka liikkuu alustalla jossa on pyörät ja alueelle on myös tuotu karhun lantaa. 

Demin vuoro oli ensimmäisenä. Ensin tulimme testiaitaukseen ja siirryimme merkiksi asetetun kiven vierelle jossa oli maassa karhun ulostetta. Demi nuuhki ulostetta mutta jatkoi sitten matkaa vierelläni kun kävelin keskelle testialuetta. Pydähdyin ja hetken päästä konekarhu Reino lipui esiin sermin takaa. Hetken Demi tuijotti karhua, alkoi sitten raivokkaasti haukkua ja nosti niskakarvansa pystyyn. Vähän aikaa Demi seisoi edessäni haukkuen karhua, mutta kun karhu alkoi tulla lähemmäs, Demi meni taakseni jatkaen kuitenkin haukkumista. Kun karhu tuli ihan lähelle, Demi kääntyi, hiljeni ja lähti rivakasti kipittämään portille josta olimme tulleet. Testaaja ohjasi karhun kauemmas ja Demi palasi luokseni. Demi nousi nojaamaan minua vasten ikäänkuin sanoakseen, miksi et pakene. Karhu kääntyi ja lähti taas lähestymään meitä. Demi katsahti karhua ja kipitti taas portille. Demin reaktio oli niin selkeä, ettei Demiä haluttu enempää rasittaa ja karhu palasi sermin taakse. Demillä oli kuulemma hyvin alkukantainen ja luonnollinen reaktio petoon, ensin sen olemassa olo ilmoitetaan kovaäänisesti ja sitten paetaan paikalta. :)

Demin jälkeen oli Hanin vuoro. Hani jäi pidemmäksi aikaa haistelemaan ulostetta. Kun kävelimme testialueen keskelle ja pysähdyimme, karhu ilmestyi taas sermin takaa. Kun Hani näki karhun, se jähmettyi kuin patsas. Karhu ehti jo liikkuakkin ja Hani vain tuijotti sitä liikahtamatta. Hetken päästä Hani kuitenkin alkoi haistella maata ja pälyili karhua. Karhu lähestyi ja Hani alkoi haukkua ja väisti sivulle. Hani tuli haukkumaan taakseni mutta jos karhu tuli liian lähelle, Hani väisti. Hani ei kuitenkaan paennut kuten Demi, vaan jäi tutkimaan ympäristöä läheisyyteeni. Pari kertaa Hani meni kauemmas mutta palasi kyllä ja kun karhu oli hetkellisesti kauempana Hani alkoi kieriä kuivuneessa karhun ulosteessa! :D
Menin kyykkyyn maahan ja minusta turvaa hakemalla Hani uskalsi antaa karhun tulla aika lähelle mutta jos karhu oli liian lähellä, Hani pinkaisi sivulle. Hani kuitenkin heilutti häntää ja lähinnä haukahteli, eikä haukkunut tosissaan. Hani ei selvästi pelännyt karhua niinkuin Demi. Hani oli lähinnä kiinnostunut ympäristöstään. Hani kylläkin lähti vähän matkaa karhun perään kun karhu meni kauemmas kun taas Demillä ei ollut yhtään halua lähteä pedon perään.

Tytöt sai karhutestistä diplomit ja todistukset. Molemmat suoriutui kuulemma hyvin, mutta Demi hieman paremmin. Sellaisiakin koiria on joilla ei ole juuri tuota alkukantaista koiranvaistoa ollenkaan jäljellä eivätkä osaa ollenkaan toimia kun karhu lähestyy.

Tyttöjen diplomit

Kuvia karhutestistä tuli mutta ne otti karhutestin järjestäjä eikä kuvia vielä ole tullut heidän nettisivuilleen, niitä lisäilen kun tulevat :)




14.7.2013

Oltiin Hyvinkäällä KR näyttelyssä. Ilma oli taas mitä mahtavin :) 
Hyvinkäällä se sitten tapahtui, meidän Demi nappasi kolmannen SERTinsä ja tuli Suomen muotovalioksi!!!! :) Demi ja Hani ehti olla 2 näyttelyä samassa luokassa ja nyt Demi siirtyi AVO-luokasta pois :) Ja pääsen taas esittämään molemmat tytöt kun ovat eri luokissa! :) 

Tässä tyttöjen arvostelut:

Demi 
AVO ERI, AVK1, SA, PN3, SERT -> FI MVA
3-vuotias hyvän kokoinen, oikean tyyppinen, kompakti narttu. Oikeanlainen nartun pää, hyvä rinta, hyvä ylälinja ja hyvät takakulmakset. Hyvä temperamentti, oikeanlainen liikehdintä.

Hani
AVO EH, AVK3
2-vuotias. Oikeanlainen pää, hyvä purenta, keskipitkä kaula. Oikeanlainen rinta ja luusto. Tarpeeksi oikeanlainen ylälinja ja takakulmaukset. Takaa liikkuminen voisi olla parempaa. Alhaalla oleva hännän kiinnitys.

Demi on ensimmäinen valioitunut Luupää narttu. Demin veli Velmu on ensimmäinen valioitunut Luupää uros. D-pentueesta tuli siis valioluokkaa ;) Kyllä tunne on hieno kun miettii Demin kehä käyttäytymistä puolen vuoden takaa ja kuinka paljon tyttöjä on kehään opetettu. Demin kanssa kehtaakin mennä nyt valioluokkaan kun käytös on kehässä sen mukaista että valioita tässä ollaan :) Demi sai näyttelyn jälkeen totta kai suuren herkkunsa DentaStixsin tarjoiltuna pokaalista :D

Suomen muotovalio :)





15.7.2013

Hanu kävi terveystarkastuksessa. Hanilta tutkittiin silmät, polvet ja lonkat. Hanu tärisi kuin haavanlehti kun oltiin lääkärissä :( Mutta tosi urheasti Hani oli, ei päästänyt ääntäkään kun hoitaja laittoi rauhoittavan piikin kankkuun. Hanu oli kotona pitkään iltaan pöhnässä, ja varmasti Hani oli myös väsynyt koska lääkäritalo EI ole Hanin suosikki paikkoja ja Hanin sydän hakkasi tuhatta ja sataa kun oltiin siellä. Demi oli hirmu huolissaan Hanista kun tultiin kotiin mutta Hani näytti heti hampaita jos Demi meinasi tulla lähelle. Vasta kun Hani oli hieman tokeentunut tytöt haisteli toisiaan ja oli taas sulassa sovussa :) Toimin illan Hanin hovipalvelijana ja hoivasin pikku tyttöä kun Hani oli ihan pöhnässä ja pieni vahinkokin kävi pisujen kanssa. 
Seuraavana aamuna Hani oli kuitenkin taas oma itsensä ja aamusella alkoi heti painia Demin kanssa :)

Hanun lonkkakuva


Vielä on kerrottavaa tyttöjen touhuista ja postikin toi tänään mielenkiintoisia tuliaisia tytöille, mutta se jääköön ensi kertaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti