keskiviikko 2. marraskuuta 2011

2.11.2011 Nemon odottelua :)








Viime viikon torstaina Hani täytti 16vko ja punnittiin se, Hani oli silloin 4,1kg :) Perjantaina oli rokotus ja lääkäri vaihtoi rokotteen merkkiä ettei Hani reagoisi. Raivotautirokotetta lääkäri ei uskaltanut samalla antaa joten se haetaan viikon päästä uudelleen.. Hani muisti rokotuspaikan heti kun mentiin ovesta sisään. Onneksi päästiin aivan suoraan sisään vastaanotolle ettei tarvinnut turhaan odotella. Hani oli jäykkä heti kun sen nosti pöydälle, tyttö selvästi muisti mitä täällä viimeksi tehtiin. Lääkäri oli eri kuin viimeksi, mutta Hani tiesi paikan.

Hani ei meinannut millään näyttää hampaita, se rähisi ja pyristeli. Kun jonkun aikaa oltiin yritetty, Hani väsyi sen verran että se haukotteli, jolloin lääkäritäti äkkiä kurkisti hampaat :D Kun lääkäri tunnusteli masua, Hani oli ihan kauhuissaan :( Rokotuksen aikana Hani yritti kiivetä koko ajan syliini mutta rokote saatiin annettua. Rokotuksen jälkeen meni hyvin, Hani oksensi pienen vatsahappo tujauksen seuraavana aamuna mutta siinä kaikki :)

Demi on alkanut tulla liian suojelevaksi Hania kohtaan pihalla. Demihän alkoi haukkua muita koiria kun Hani tuli, mutta kun päästiin koiran luokse Demi rauhoittui. Tällä viikolla Demi ekaa kertaa rähisi toiselle koiralle sen kuuloisena että olisi voinut käydä päälle :( Mietittiin Jessen kanssa mistä se johtuu, todettiin että Demi kulkee ulkona AINA edellä, se ärähtää Hanille jos Hani yrittää kärkeen. Ollaan Demin rähjäilystä alkaen kuljettu ulkona niin ettei Demi ole koskaan kärjessä. Joko pidetään sitä itsemme takana tai niin että Hani on hiukan edellä. Lisäksi lainattiin äitiltä ja isiltä haukkupantaa että Demi vähentäisi haukkumista myös sisällä.
Demistä huomasi ulkona heti miten turhautunut se oli kun pidin sen kävelyllä itseni takana. Täytyy alkaa kouluttaa Demiä ulkona (istu,maahan yms) että ymmärtää ettei se ole ulkona yhtään sen paremmassa asemassa laumassa kuin sisälläkään.

Hani hiukan väistää ihmisiä ulkona, voi olla että Hanin mörkövaihe on alkamassa, täytyy pyytää meille paljon ihmisiä lässyttämään Hania että se ymmärtää ettei ihmisiä tarvitse väistää. Kiljuminen on vähentynyt paljon, lääkäri käynnin jälkeen ollaan joka päivä monen monta kertaa katsottu Hanin hampaat ja nyt se ei enää välitä kun katsotaan, saa nähdä mitä Hannu meinaa kun joku vieras katsoo hampaat.

Ollaankin jo innolla odottamassa Nemoa kylään :) Nemo auttaa Demin kanssa kun laumassa on yhtäkkiä joku vanhempi ja turvallisempi niin Demi ei ole vahvin koira laumassa (ja Demi suorastaan PALVOO Nemoa) joten Demin ei tarvi "suojella". Ja kun käydään ulkona mennään erikseen aina 2 koiraa ja 1 koira kerralla kun viedään yksinään niitä ulos. Silloin voi mennä Demin ja Nemon kanssa niin Demin ei tarvi miettiä missä Hani menee. Ja Hanille tekee hyvää mennä yksin, ja tietty välillä mennään Hanin ja Nemon kanssa.

Ja Hanille tekee hyvää kun "lempeä jättiläinen" Nema tulee, koska nyt Nemo pelkää Hania ja toisinpäin. Hani on kuitenkin jo niin iso että Nemo voi leikkiä tytön kanssa.

Ulkona tulee nykyään vähän kiusallisia tilanteita kun tytöt on jo samankokoisia, ei ihmiset enää ymmärrä kun sanoo että toinen on pentu ja toinen täysikasvuinen ja että ne on samaa rotua :D Miten ne voi olla samaa rotua kun pentu on samankokoinen kuin aikuinen.. No niin vaan on ;D HANNU ON LEVIÄ :D Huomenna Hani täyttää 17vko, sitten punnitaan taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti